הכירו את Comet – דפדפן הבינה המלאכותית החדש של Perplexity

חזון חדש לגלישה: להבין את האינטרנט, לא רק להציג אותו
בעולם שבו רוב הדפדפנים נראים ופועלים באותו אופן כבר עשורים, חברת Perplexity מציגה כיוון חדשני: דפדפן בשם Comet שמטרתו איננה רק להציג את האינטרנט, אלא גם להבין אותו עבור המשתמש. בשונה מכרום או Edge, Comet מבוסס על אינטגרציה עמוקה של בינה מלאכותית, והוא מנסה להגדיר מחדש את חוויית הגלישה בעידן שבו AI הוא חלק בלתי נפרד מהחיפוש אחר מידע.
מתיבת חיפוש לחבר חכם לגלישה
לב ליבו של Comet נשען על אותה טכנולוגיית בינה מלאכותית שמניעה את מנוע החיפוש של Perplexity, הידוע בתשובותיו המדויקות ובשקיפות שלו לגבי מקורות המידע. אך בניגוד למנוע חיפוש רגיל, Comet משלב את יכולות ה-AI בכל שלב בגלישה. במקום רק למצוא מידע, הדפדפן מאפשר לעבוד איתו בצורה חכמה: להעמיק, לשאול שאלות ולקבל הסברים ברורים – מבלי לפתוח עשרות טאבים.
לדוגמה, כאשר גולשים בכתבה מורכבת או פוסט טכני, אין צורך לקפוץ לגוגל כדי להבין מונח מסובך – פשוט מסמנים את הטקסט ו-Comet מציע הסבר פשוט וקישורים למקורות. התחושה היא כאילו יש לכם מורה פרטי שמלווה אתכם לאורך כל השיטוט ברשת.
לא סרגל צד – אלא עוזר אישי אמיתי
בניגוד לדפדפנים שמציעים תוספים כמו Microsoft Copilot בצד המסך, Comet פועל כעוזר חכם שמודע להקשר בו אתם נמצאים. ניתן לשאול אותו שאלות תוך כדי גלישה, לקבל תקצירים לדפים ארוכים או לפתוח "שיחה מחקרית" שבה כל שאילתה, תשובה וקישור נשמרים ברצף. זהו לא רק היסטוריית גלישה – אלא ממש מדריך לימוד חי.
השילוב הזה בין AI לבין חוויית הגלישה עצמה מציב את Comet כחלופה משמעותית לכרום: בעוד שכרום מהיר וחזק, הוא עדיין נשאר כלי פסיבי. Edge מנסה לסגור את הפער באמצעות כלים צדדיים. לעומתם, Comet נבנה מראש כדי לפרש את האינטרנט – לא רק להציג אותו.
אמון, שקיפות והתמודדות עם מידע שגוי
אחד הערכים המרכזיים של Perplexity, שנשמר גם ב-Comet, הוא שקיפות. כל תשובה מבוססת על מקורות ברורים, עם קישורים ישירים לאתרים מהם נלקח המידע. בעידן של פייק ניוז, זהו לא רק יתרון – אלא הכרח. Comet לא מסתפק בתשובות גנריות של AI, אלא מספק ראיות ותימוכין לכל פיסת מידע.
גרסת Windows כבר זמינה – Android בדרך
לאחר השקה מוקדמת למשתמשי מק עם שבבי Apple Silicon, הכריזה Perplexity שגרסת Windows של Comet זמינה כעת לבודקי בטא. מנכ"ל החברה, ארווינד סריניוואס, עדכן כי ההשקה למשתמשי Windows הושלמה וההזמנות נשלחו. הוא גם הוסיף שגרסת האנדרואיד מתקדמת מהר מהצפוי וצפויה להגיע בקרוב.
תכונות בינה מלאכותית נוספות ופרטיות
הדפדפן מציע אפשרויות מתקדמות כמו שאילת שאלות תוך כדי גלישה, איתור הנחות בעגלות קנייה, ניהול יעיל של מיילים ואפילו תצוגה של בגדים על גופכם באמצעות העלאת תמונה – הדגמה מובהקת של אינטראקטיביות מבוססת AI.
עם זאת, עלו גם שאלות בנוגע לפרטיות. בעבר, ציין המנכ"ל כי Comet עשוי לאסוף מידע שמחוץ לאפליקציה עצמה כדי לשפר את חוויית המשתמש – אמירה שעוררה דיון ציבורי. לאחר מכן הוא הבהיר כי כל משתמש יוכל לבחור אם להשתתף בהתאמה אישית למטרות פרסום.
יצירת וידאו מבוססת AI מגיעה גם ל-X (טוויטר)
במקביל להשקת הדפדפן, Perplexity השיקה יכולת חדשה בבוט שלה בפלטפורמת X (לשעבר טוויטר): יצירת סרטוני וידאו בני שמונה שניות באמצעות בינה מלאכותית. ניתן לתייג את AskPerplexity עם הנחיה מסוימת, ולקבל וידאו קצר הכולל דיאלוג, סאונד וויזואליה.
למרות הפוטנציאל לשיפור המעורבות, הכלי עורר דאגות בשל האפשרות להפצת מידע שגוי – במיוחד בפלטפורמה שכבר זכתה לביקורת בתחום ניהול התוכן. החברה הבהירה כי הוסיפה מסננים מתקדמים למניעת שימוש לרעה בכלי.